Dziś premiera naszego bloga o gotowaniu
Mamy nadzieje ,że Wam się u nas spodoba :)
Na pierwszy ogień będzie Nasza ukochana, a najbardziej przez naszych mężów
Zupa Gulaszowa
Składniki :
500g mięsa wołowego
1 średnia cebula
1-2 ząbki czosnku
3 papryki
4 duże ziemniaki
duża marchewka
2 litry bulionu (może być na kostce )
3 liście laurowe 3 ziela angielskie
2 łyżki stołowe słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
sól, pieprz
przecier pomidorowy
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Po podsmażeniu przełożyć do dużego garnka w którym będzie gotowana zupa. Na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebule, po chwili dodac wyciśnięte ząbki czosnku. Smażyć chwile i przełożyć do garnka z mięsem.
Wszystko podlać szklanką bulionu (żeby sie nie przypaliło) i doprawić obiema paprykami solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i chwile poddusić.
Wlać pozostałą część bulionu, dodać liśc laurowy i ziele angielskie.
Zetrzeć na grubych oczkach marchewkę i dodać do bulionu
Całość gotować ok 1h aż mięso zmięknie.
Gdy już zupa jest dobrze podgotowana dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodajemy obrana i pokrojoną papryke.
Gotujemy dopóki ziemniaki i papryka będą miękkie .
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy (może być również koncentrat)
Smacznego !!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz