29 listopada 2011

Bruschetta wg Baby :)

 Dziś przepis na lekko zmodyfikowana wersje tradycyjnej Bruschetty :


Bruschetta – rodzaj przekąski (wł. antipasto) pochodzącej z Włoch. Grzanka której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Istnieje wiele wariantów tego dania. Najczęściej podawane jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów i ogórków.

Składniki :
  • 3 szt. pomidorów
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki oliwy 
  • sól, pieprz
  • bazylia najlepiej świeża 
  • chleb tostowy 
Pomidory krojimy w średnią kostkę. przekładamy do miski.
Dodajemy oliwe, wycisniete ząbki czosnku , sól,pieprz i bazylie.
Wszytko razem mieszamy.
Najlepiej smakuje jak się przegryzie ok 2h 
Ale jesli jesteśmy bartdzo głodni możemy zajadać odrazu po przygotowaniu.
Chleb opiekamy w tosterze , smarujemy masłem i nakładamy Bruschette 
Smacznego !!!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz